Expositie in het Kunst-Torentje

Speciale kerstexpo in het Kunst-Torentje!

Op 18 december wordt Almelo verrast met een zeer speciale kerstexpositie, dit keer voor kinderen in het Kunst-Torentje. Deze zal dan ook geopend worden door Wethouder Jan Martin van Rees. De speciale expositie is ter gelegenheid van de uitgave van een heuse schatkaart over “De verborgen schat van Almelo” en gaat over een hele bijzondere wandschildering van een Romeinse veldslag in het Hofkeshuis aan de Grotestraat.

De schatkaart heeft de vorm van een Booqi; dit is een makkelijk opvouwbare kaart. In de schatkaart is het verhaal over onder andere de familie Hofkes te lezen die opdracht gaf van de bijzondere wandschildering. Edwin Bosch maakte deze prachtige illustraties en gaf daarmee Egbert Hofkes voor het eerst een gezicht. In de schatkaart, ontworpen door Emma Ouderkerk, zitten leuke puzzels en is een afbeelding van het bijzondere schilderij te zien. Ook is er speciaal een nieuwe site gemaakt voor kinderen; romeineninalmelo.nl

Hiermee heeft de stichting het Hofkeshuis de wandschildering ‘Kidsproof’ gemaakt.

De schatkaart is o.a. op te halen bij de bieb en Almelo Promotie.

De expositie in het Kunst-Torentje laat een soort kijkdoos met de wandschildering zien in een verhouding van 1:6. Het Torentje zal in een gezellige kerstsfeer zijn met sfeervol licht en zullen er meerdere illustraties uit de schatkaart te zien zijn.

De opening is op 18-12-2021 om 16:00 uur, de expositie is t/m 30 januari zichtbaar.

De uitgave is gerealiseerd met bijdragen en medewerking van:

Het Stadfonds Almelo

Prins Bernard Cultuurfonds

Roggekamp Peitschfonds

Stichting Rembrandtschildertjes