Stripboek “De optocht” wordt feestelijk aangeboden aan de wethouder van cultuur

Op 9 juni 2023 om 10.30 uur wordt het eerste historische stripboek, ooit in Almelo uitgegeven, aangeboden aan de wethouder van cultuur. Leerlingen van de Bonkelaar zullen bij dit heugelijke feit aanwezig zijn.

De strip: “De optocht” een zeer korte samenvatting

Het verhaal van “de optocht”, gaat over de 14 jarige Tom uit 2020, die via een tijdmachine terug in de tijd reist en in het Almelo van 1783 aankomt. Daar ontmoet hij de zoon van Egbert Hofkes, Lambert die net zo oud is als hijzelf. Onder de indruk van de wandschildering en het verhaal, volgen er spannende avonturen. Gebeurtenissen, die hun uitwerking op de geschiedenis van Almelo
hebben. Welke? Daarvoor zal de lezer van dit artikel het stripboek zelf moeten lezen. Op de website romeineninalmelo.nl komen lesbrieven te staan met extra historische informatie, die te gebruiken zijn bij het stripboek.

Het stripboek “De optocht” sluit geheel aan bij de bouwstenen van het leergebied Burgerschap, zoals op curriculum.nu is aangegeven.

Het stripboek is mogelijk gemaakt door:

Het Roggekamp Peitschfonds

Het Erfgoed platform Almelo

De Rembrandschildertjes en de stichting Hofkeshuis maakten de organisatie mogelijk

Het stripboek is getekend door Theo Bennes en geschreven door Arend Jan Woittiez